Ako želite da naručite sushi, na pravom ste mestu. Naruči odmah online!
Dostava sušija je popularna u Beogradu a kod nas možete naručiti vašu omiljenu hranu ili je po prvi put probati.
Suši je japansko jelo koje se priprema od kuvanog pirinča i dodatka koji je obično riba ili morski plod. Prvi put je napravljen u Jugoistočnoj Aziji. Kasnije se priprema sušija širila na teritoriji Kine kako bi došla kasnije do Japana.
Suši se pravi od sirove ribe, kombinuje sa sirćetom i oblikuje u zalogajčiće sa povrćem, jajima i tako konzumira. Iako je mnogima na početku mrska ideja da jedu sirovu ribu, trebalo bi dati šansu ovom interesantnom jelu. Osnovne vrste sušija su:
Maki suši – na listu od algi se stavlja pirinač zatim ostali sastojci i uvija se u rolnu, a zatim iseče na komadiće.
Nigiri suši – pirinač se oblikuje kao ćevap, na vrh se stavi komad ribe i povrće
Temaki suši – sastojci za suši se urolaju u neku vrstu fišeka
Za sočnost sušija upotrebljava se vasabi krema, ljuta zelena pasta od rena. Sušiju se često dodaje i avokado, spanać, alge, susam, šargarepa i krastavac. Soja sos je takođe značajan dodatak sušiju. Možete ga doživeti kao grickalicu jer se suši pojede iz jednog, dva zalogaja ali i kao obilan obrok sa mnogo komada. Boja i izgled sušija su prepoznatljivi i raznovrsni.
Japanci suši najčešće jedu prstima, dok se u svetu obično jede štapićima. Viljuška, kašika i nož se ne koriste. U nekim delovima sveta se to čak smatra uvredom. Uz suši se piju zeleni čaj ili sake, a može i čaj od jasmina. Za suši se mogu koristiti sve vrste ribe. Najčešće se koriste losos, tuna, skuša, brancin kao i jegulja.
Neki kažu da je suši najzdravija brza hrana Takođe, sve se više veruje da sirova hrana produžava život, utiče povoljno na kožu, sporije starenje i uvećava životni elan. Dakle ne oklevajte i naručit sushi online!
Ovaj web sajt i povezani alati koriste kolačiće koji su neophodni za pravilno funkcionisanje aplikacije i u skladu su sa Upotrebom kolačića (saznajte više klikom na naslov banera). Klikom na dugme, slažete se sa upotrebom kolačića.