Roštilj dostava
Roštilj Kod Jefte na Bulevaru
Bulevar Oslobođenja 115h
min
Walter Šabac
Zapadna Transverzala I/4, Stop Shop retail park
min
Pljeskavice, ćevapi, kobasice, uštipci ili leskovački voz? Ako vam treba kućna dostava roštilja na pravom ste mestu. Naruči odmah online! Meso pripremljeni na roštilju je teško uporediti sa onim koje je pripremljeno na drugi način, jer je posebnog šmeka i jako je ukusno. Kada prolazimo ulicom pa zamiriše roštilj, bili siti ili gladni, teško je odoleti i nastaviti šetnju a da ne zastanemo i kupimo nešto od velikog izbora specijaliteta sa roštilja. Osnovna i najčešće naručivana jela sa roštilja su pljeskavice i ćevapi. Pljeskavica se obično pravi od mlevenog svinjskog ili junećeg mesa, a smatra se da je gotova kada je sa svih strana ispečena do tamnosmeđe boje. U roštilj meso se dodaju crni i beli luk kako bi bilo ukusnije, sočno i pikantno. Za leskovačku i gurmansku pljeskavicu, obavezan sastojak je i tucana ljuta paprika koja daje blago crvenkastu boju i jedinstvenu ljutkastu aromu. Pljeskavica i ćevapi na kajmaku su posebno ukusni i topla preporuka za lep i jak obrok. Nema osobe koja ne voli ćevape! Oni spadaju u najpopularnije mesne zalogaje naročito u vreme odmora i praznika. U ponudi na našim prostorima su najviše zastupljeni leskovački, banjalučki i sarajevski ćevapi. Leskovački ćevapi se prave malo duži od ostalih i obično su zaljućeni tucanom paprikom uz dodatak sitno seckanog crnog luka. Spremaju se isključivo od telećeg mesa, od delova plećke, vrata i trbuha. Dok u Leskovcu slave roštiljadu, u Novom Pazaru se obeležava ćevabdžijada. Ćevapi se u ovom gradu jedu sa lukom, originalno se prave od ovčijeg mesa ili u kombinaciji ovčijeg i junećeg mesa. Među specijalitetima sa roštilja, možemo izdvojiti leskovačku mućkalicu, rebarca, jagnjeće kotlete, dimljenu vešalicu... Sudžuka je domaća kobasica, a leskovačka mućkalica je specijalitet našeg kraja koji se dobija od mesa pripremljenog na roštilju i vrlo je popularna. Mešano meso sadrži sve navedene specijalitete: pljeskavice, ćevape, ražnjiće, kobasice, pileće belo i batak. Meso sa roštilja je često punjeno, pa imamo punjene pljeskavice, punjene ćevape, ražnjiće obmotane slaninom, punjene vešalice...punjenje se sastoji od šunke, sira ili kačkavalja, slanine. Na roštilju se sem mesa može grilovati i povrće, pa su to najčešće tikvice, patlidžan, pečurke, paprika. Griluju se takođe lignje i razne vrste ribe.