Ako vam treba kućna dostava paste na pravom ste mestu. Naruči odmah online! Na jednostavan način možete naručiti najbolje paste u gradu.
Najpoznatije paste I one koje su najčešće u ponudi za dostavu u našim restoranima su:
Quattro formaggi, koja se priprema od 4 vrste sira, obično kačkavalja, gorgonzole, mocarele, parmezana.
Carbonara, koja sadrži slaninicu, sos, maslinovo ulje, slaninu, jaja i pavlaku.
Bolonjeze, sa bolonjeze sosom, mleveno meso, crni luk, paradajz sos.
Pesto Đenoveze, sa pavlakom, pesto Đenoveze sosom, kačkavaljem i parmezanom.
Fungi, sa više vrsta pečuraka.
Frutti di mare, sa plodovima mora kao što su lignje, dagnje, gambori…
Milaneze, sa crnim lukom, paradajzom, peršunom, bosiljkom i maslinovim uljem.
Vegetarijano, vegetarijanska pasta sa svežim povrćem i začinima
Al Amatricijana, sa pančetom, crnim lukom, belim lukom, peperonćinom i bosiljkom
Dostava paste u Beogradu i Novom Sadu je veoma popularna i u pastama možete možete uživati maltene 24h.
Pasta može biti sveža ili sušena. Testo se može oblikovati na različite načine, pa tako dobijamo špagete, njoke, rigatone, fusile, farfale, pene, kapeline, taljatele i mnoge druge. Razlikuju se po obliku, debljini i veličini, dok je način pripreme kod većine pasti isti. Postoji vise od 310 različitih vrsta testenine.
Savetuje se da se testenine kuvaju u vreloj, posoljenoj vodi uz dodatak ulja, mada takođe postoji i tvrdnja da so može učiniti da voda brže proključa te paste ne budu dobro skuvane. Paste mogu biti pripremljene al dente - manje kuvane, ili kuvanije. Ukoliko se testo ne skuva dovoljno, pasta ostaje živa i tvrda, a ukoliko se prekuva, gubi oblik i postaje lepljiva. Tako da je najbolje naći zlatnu sredinu kod dužine pripremanja paste.
Sama po sebi, testenina nema ukus. Da bismo dobili jelo potrebno je dodati žačine, sveže povrće, meso i sosove. Tako se dobija velika raznolikost u ukusima, teksturi i bojama. Tako se za tanke testenine preporučuje jednostavan sos kao što je pesto, a za deblje paradajz sos. Naime, smatra se da je početak korišćenje paradajz sosa revolucionarno otkriće jer su se paste pripremale i jele bez dodataka neko vreme i spadale su u jednostavna, jeftina jela. Pripremale su se jedino od pšeničnog brašna, dok danas imamo i paste od integralnog brašna, paste bez glutena, od heljdinog brašna…
Povrće koje se dodaje pastama je najčešće paradajz, spanać, paprika, pečurke, beli i crni luk. Ukoliko pasta sadrži meso, obično se radi o mlevenom junećem ili svinjskom mesu, pančeti, slanini, šunki. Najbolje se kombinuje uz sireve poput gorgonzole, parmezana, kačkavalja, bri. Začini koji se upotrebljavaju su svež peršun, beli luk u prahu, origano, mirođija. Sosovi koji pastama daju punoću ukusa i sočnost su paradajz sos, pesto sos, sos od sira, bešamel sos, bolonjeze sos.
Možete uživati u ukusnim, bogato pripremljenim pastama bilo da imate visok ili nizak budžet.
Paste su lako dostupne za dostavu, stižu brzo na Vašu adresu. Vaše je samo da se odlučite da li više volite maslinovo ulje, beli luk i spanać, ili više vrsta sira, ili ste ipak za paste sa mesom i začinjenim sosovima. Ukusi su različiti, a paste mogu udovoljiti svačijem ukusu jer su raznovrsne i gode u svako doba dana ili noći. Hranljive su, zdrave, mogu biti lagan obrok, posne, veganske ili vegetarijske.
Dovoljno razloga da se zagolica mašta i da se ogladni :) Naručite online, I nikad brže i lakše nećete dobiti ovaj ukusni specijalitet na Vašem tanjiru. Prijatno!