Naruči palačinke online! Ako vam treba kućna dostava na pravom ste mestu! Palačinke po vašem ukusu.
Čemu su slične palačinke? Sa čime se mogu uporediti? Možemo ih povezati sa načinom pripreme vafli, omleta ili tortilja. Njihov sastav čine brašno, jaja, mleko, voda, a dodaju se so i šecer radi ukusa. Ako želite da palačinke budu mekane i fine i sutradan, obavezno dodajte mleko i kiselu umesto obične vode. Lake su za pripremu, a njihovi sastojci se svakodnevno mogu naći u svakoj kuhinji. Majstori koji ovladaju veštinom pravljenja palačinki umeju da ih bacaju i rotiraju u vazduhu. Jeste li pokušali? Može biti zabavno ukoliko se palačinka pri padu ne vrati u tiganj Da se testo za palačinke ne bi zalepilo, potrebno je tiganj pre toga posuti uljem, ravnomerno ga razliti po krajevima tiganja i onda naneti smesu da pokrije celu njegovu površinu.
Smatra se da su se prvi put jele još u antičko doba, a palačinke kakve mi poznajemo i volimo danas nastale su u Evropi. Po legendi, prve palačinke su upravo i napravljene u nedostatku ostalih namirnica a posedovanju samo jaja i brašna.
Prvi ukusi detinjstva se upravo vezuju za ovu zanimljivu poslasticu. Palačinke koje su obično pravljene u našim domovima obiluju domaćim džemom, šecerom i orasima i to su počeci pripreme palačinki u Srbiji. Restorani su napravili korak dalje pa su na palačinke počeli da dodaju razlicite namaze i prelive.
Sada možete naručiti palačinku sa bilo kojim sastojkom, slanim ili slatkim, koji god poželite. Od kremova se koriste nutela, eurokrem, fineti, cipiripi, a ima i onih koji biraju svoju stranu – samo beli ili samo crni krem Ako kremu dodamo mlevenu plazmu, lešnik, orahe ili bademe, dobijamo pravu kombinaciju. Prelivi za palačinke se prave od čokolade i karamele, a često se koristi i sveže voće poput višnje, jagode, banane. Puding je takodje počeo da se koristi kao fil za palačinke, a sladoled im kao dodatak daje odličan balans ukusa i toplo-hladnog užitka. Pored slatkih, tu su i slani dodaci. Palačinke sa šunkom, pečenicom, kulenom i suvim vratom danas nisu retkost. Tako se od poslastice palačinke lako pretvore u predjelo ili glavno jelo. Od slanih priloga u njih se može dodati sve što i u sendviče, tortilje ili pice, a često se tako spremljene I pohuju.
Palačinke se služe urolovane ili u obliku trougla. Mogu biti različitih boja, debljine a obično su okruglog oblika. Američke palačinke su deblje od domaćih palačinki, prelivaju se javorovim sirupom i voćem. U Engleskoj se palačinke pune kobasicama, u Rusiji se prave od heljde, u Francuskoj postoje i u varijanti galeta, na Tajlandu sa karamelizovanim bananama.
Ono što je važno da znate ako ste ljubitelj palačinki jeste da ih lako I brzo možete naručiti online, jer ih Deda svakodnevno brzo I lako dostavlja za Vas iz više različitih brzih hrana I restorana. Omiljena poslastica i srećan kraj ukusnog obroka neka bude ovaj fenomenalni desert. Bezbroj kombinacija sastojaka, preliva i ukusa je pred Vama, samo izaberite i stižu do Vas za tili čas Slatke, slane, uvijene, preklopljene, gratinirane, flambirane…Kakve god, ali uvek omiljene, širom sveta. Palačinke. I one imaju svoj međunarodni dan – Pancake Day, koji se proslavlja 17.februara.
Neki kažu da ova proslava ima paganske korene, dok je drugi vezuju za Uskrs, budući da je takođe “pokretan” praznik. Prema tom verovanju, Dan palačinki slavi se 47 dana pre Uskrsa i predhodi postu. Pošto sledi vreme kada iz kuhinje izbacujemo jaja, šećer i masnoće, ovo je prilika da te namirnice iskoristimo.Verujemo, sa velikim zadovoljstvom! Osim hedonističkog prepuštanja ovim slatkim đakonijama, u mnogim gradovima se organizuju zanimljivi događaji: u Londonu – trka tiganja, u Portugalu, Italiji i Španiji – karnevalske proslave, u Nemačkoj je ceo dan posvećen raznim poslasticama.
Vi se, naravno, možete odlučiti za palačinke s orasima, američke palačinke, ili domaće sa pekmezom, ili one sa nutelom, ili možda sa sirom ili pečurkama, šta god volite. Ali, ako se dvoumite, a volite da probate nešto novo, predlažemo vam čuvenu francusku varijantu i jedan Sofi palačnike.
Prijatno!